Návšteva v Kvetoslavove (farnosť Šamorín)

Dňa 29. septembra 2024 na sviatok sv. archanjelov Michala, Gabriela a Rafaela sme dostali do našej filiálky v Kvetoslavove putovnú kaplnku Panny Márie pre povzbudenie rodín k modlitbe a utiekaniu sa pod ochranu našej Matky. Rodiny aj farnosti podliehajú veľkým skúškam, ale veríme, že s nebeskou Matkou to zvládneme.
V Kvetoslavove sme privítali sestričku Máriu Gostíkovú zo Spoločnosti dcér kresťanskej lásky sv. Vincenta de Paul v Nitre. Sestrička nám po sv. omši s láskou a úctou rozprávala o Združení Zázračnej medaily, svedectvá o zázrakoch na príhovor Panny Márie.
Rozprávanie bolo umocnené videoprojekciou o zjavení Panny Márie sestre Kataríne Labouré. Sestrička Mária nám okrem putovnej kaplnky priniesla aj medailičky, modlitby, obrázky. O všetky predmety bol veľký záujem, Panna Mária otvárala naše srdcia a mnohí zo zúčastnených veriacich sa prihlásili za členov Združenia Zázračnej medaily.
Veríme, že Panna Mária prinesie pokoj a lásku do našich rodín a farského spoločenstva a posilní nás v dôvere k nášmu Bohu. Veľmi si želáme, aby sa prehĺbila a šírila u nás a vo svete úcta k našej nebeskej Matke, nám danej pre tretie tisícročie, ako záchrana pre pozemský a večný život.

Eva Porubčanová